Prin ochii hotului


A burglar alarm box on a houseO noua zi, acelasi buzunar. Gol. Dupa ultima spargere, am tocat banutii mai repede decat ma asteptam, si iata-ma din nou Lefter Popescu. Dar nu-i nimic, lucrez la un nou plan. De data aceasta voi schimba cartierul, e prea batator la ochi sa operez in acelasi perimetru.

Mai ales ca deh, se apropie sezonul vacantelor. Prilejul pe care l-am asteptat de un an intreg ca sa intru in actiune. Ca un profesionist, se-ntelege.

Am ochit de ceva vreme doua familii cu o veche traditie in vacante exotice. Se vor relaxa dragii de ei cu burta la soare, dar pana la un punct. Cand vor afla cu stupoare ca au fost jefuiti si toata vacanta lor planuita din timp se va duce pe apa sambetei.  Mai ramane sa aflu care are alarma instalata si in functie de asta fac alegerea. Am patit de prea multe ori sa fug cu coada intre picioare, urmarit de sunetul ascutit al alarmelor wireless. Un adevarat cosmar, ce mai!

Si partea proasta stiti care e? Au inceput tot mai multi sa si le monteze. Preturile sunt tot mai accesibile, iar echipamentele tot mai performante. Cele de la Ultramaster m-au pus de multe ori pe fuga. Si cum sa nu imi bata inima ca unui iepure haituit, cand fie casa, fie apartament, fie magazin, birou, sau firma, toate sunt protejate cu o intrega increngatura de detectori cu fir si fara fir si de controlere care mai de care mai eficiente? Si pentru ca totul sa fie si mai usor de instalat, alarmele de care mi-e cel mai frica se preteaza si la instalari de tip „do it my self”. Cu alte cuvinte, orice nestiutor ma poate pune pe fuga fara ca macar sa fie acasa. E suficient sa instaleze si sa programeze, la nivel de nespecialist, desigur, kitul respectiv.

Si ca sa nu credeti cumva ca sunt un neica nimeni, un hot oarecare, m-am interesat la greu in legatura cu alarmele de care va  zic. Au, dragile de ele, autonomie mare a detectorilor (peste 1 an) folosind baterii alcaline obisnuite. Mai mult, locuintele se bucura de securitate deplina prin monitorizare completa a comunicatiei radio, integritatii fizice a elementelor componente precum si a comunicatiilor telefonice. Perfect, nu? Pentru locatari, categoric. Pentru mine e un adevarat cosmar. Iata de ce ma feresc de alarme ca dracul de tamaie.

V-am spus asta, dar sa ramana intre noi. E foarte simplu ce aveti voi de facut, la mine e ceva mai complicat, mai ales cu camere de supraveghere atintite asupra mea. V-am spus doar asa, ca sa nu veniti pe urma plangand la mine daca voi veti fi urmatoarea victima.

Logo_MasterSecurity_12ani

Reclame

5 răspunsuri

  1. Interesanta perspectiva.

  2. Hotii romani sunt mega ingeniosi, se stie.

    1. Always on the top 🙂

  3. intotdeauna au fost, macar la asta sa fim si noi fruntasi 🙂

  4. Iata una dintre putinele meserii profitabile din Romania

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: