Ziua cea mai lunga


Ziua cea mai lunga ar fi de departe eclipsata de uriasa zi de 48 de ore. Pamantul insusi s-ar opri o clipa din vesnica lui invartire si ar beli si el ochii la ziua cea lunga. Ceasurile s-ar opri pret de o ora, dupa care s-ar porni toate deodata, cu secundarul strabatandu-le buimace cadranele. Cat despre oameni, ei s-ar trezi ca nu se mai face noapte. Si dupa ce primul lor gand ar fi la un sfarsit de lume, cel mai probail s-ar apuca sa chefuiasca. Cam asta fac oamenii cand devin nesiguri. Pe ceea ce inainte credeau ca au sub control. Fara sa fi avut vreodata, evident.

Dupa un chef de pomina, dupa gratare si bere prin poieni, oamenii ar obosi. Si pur si simplu nu s-ar mai mira ca lumina zilei celei lungi nu se da dusa. Pare abia amiaza, desi orele s-au scurs demult. Drept urmare, oamenii s-ar tolani. S-ar retrage in culcusuri calde si ar dormi, obisnuiti fiind sa doarma la asemenea ore. Din noapte, din zi, cine mai stie? Doar au baut bere, sau ceva.

Cel mai tulburator moment al zilei ar fi insa cand s-ar trezi, total buimaci, in cautarea rouei. In loc de-o dimineata insorita, vor da insa piept cu un crepuscul legendar. Cu flacarile unui cer inflamat de-atata zi invaluind intr-o lumina difuza pamantul. Oamenii s-ar scutura de fiorul amurgului si ar incepe sa se roage. Ar fi cea mai fierbinte rugaciune, pornita din milioane de guri deodata. Dupa care s-ar instala linistea. Noapte buna!

wa

Reclame

4 răspunsuri

  1. Mi-a placut faza cu chefuitul. Nici nu mi-as putea imagina altfel o asemenea zi.

  2. Ador mecanismele ceasurilor rusesti, le gasesc prin targuri de vechituri si le duc apoi la ceasornicarul mei.

  3. Ceasul bun e ca vinul bun, cu cat mai vechi cu atat mai bine.

  4. Se fac si bijuterii foarte frumoase din mecanisme de ceasuri mecanice.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: