Povestea ceasului


Era si el un ceas ca oricare altul. Bine, nu chiar ca oricare altul. Avea si el mandria lui. Si brandul lui, si telescoapele sale, si secundarul lui placat cu aur de 18 carate, si bratarica lui din piele naturala. Si mai avea ceva, de care era tare mandru. 17 rubine avea, incrustate cu mana ce nu cunoscuse tremurul, in spatele cadranului de portelan, si-un mecanism pe cinste mai avea, de care era absolut sigur ca nu s-ar fi oprit nici daca ar veni pe nepusa masa ea, dusmanca de temut a tuturor ceasurilor – ziua de 48 de ore.

Si totusi intr-o buna zi,  ce se anunta a fi ca oricare alta, secundarul aurit se porni cu viteza, de parca si-ar fi pus in gand sa prinda p cineva din urma. Si toate limbile se pornira sa se invarta ametitor pe cadran.

Urmarea fu cat se poate de logica. Fu dus pe masa unui ceasornicar batran. Care avea o stiva de ceasuri atat de mare in fata, ca i se iveau doar ochelarii cu rame groase, gri.

„Azi parca s-au inteles toate ceasurile sa se grabeasca la aceeasi secunda”, zise el. „Or fi de vna polii magnetici ai pamantului”, isi dadu cu parerea cel care ma purta pe incheietura.

„Nu, e mai mult de-atata, e ziua cea lunga. 48 de ore in sir, neobosite si neabatute se vor scurge si ca urmare ceasurile s-au dat inainte singure, ca la o comanda a unui ceasornicarului suprem”.

El, ceasul, tacu chitic, nici nu avea el ce cuvinte sa spuna. El doar isi urma cuminte mecanismul. Si se mira in sinea lui de ziua cea lunga. Dupa care fu aruncat pe un colt de birou, alaturi de alte ceasuri, la fel de grabite ca el. Cel mai probabil il va repara si pe el pana la sfarsitul zilei.

Poza-ceasornicar

 

Reclame

5 răspunsuri

  1. wOW, ce scenariu, n-am mai vazut de mult un film sf, dar articolul asta mi-a facut chef de unul.

    1. Iti recomand Oblivion

  2. Superba povestea 🙂

  3. Ceasurile sunt singurele accesorii ale barbatilor.

  4. Plus femeile frumoase 😛

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: