Contexte, influente si alte imprejurari


Cum orice fapt real se intampla intr-un anumit context, refinantarea, caci despre ea vorbim, are si ea coordonatele ei , fiind un proces ce nu poate fi scos din anumite limitari temporale si sociale. Inainte sa dai cu pumnul in masa si sa sustii sus si tare ca vrei refinantare, trebuie sa invoci putin si jumatatea ta rationala, cea care iti spune sa tatonezi inainte terenul si sa nu ieii decizii sub impulsul momentului.

Iata la ce trebuie sa te uiti in momentul in care vrei sa „te refinantezi”. Unu –    daca veniturile  tale sunt  in scadere in ultimii ani, trebuie sa stii ca asta poate influenta refinantarea.

Apoi, daca esti uituc sau cu buzunarul mai mult gol si ai intarzieri inregistrate la Biroul de Credit, istoric de plata negativ, din nou, datele problemei se schimba pe ici, pe colo.

Daca locuita ta nu mai valoreaza cat valora, adicatelea cu  10-30% mai putin, iarasi fii cu ochii-n patru.

Deschide ochii si la calificarea clientului conform unor norme mult mai prudente comparativ cu perioada precedenta (grad de indatorare mai mic; daca in urma cu 2-3 ani, gradul de indatorare ajungea pana la 60-70%, acum gradul mediu acceptat de banci scade in medie sub 50%).

Cu acest post particip la un concurs pentru blogeri organizat de Chinezu prin Blogal InitiativeRevista Biz, si BCR la care daca aveti blog va invit sa participati. Salut initiativa celor de la B.C.R. de a se apropia de mediul online, ei fiind primii „grei” de pe piata romaneasca ce su exploatat aceasta nisa. Sper din tot sufletul sa iasa ceva epocal!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: