Cat ma costa, de fapt, refinantarea


Ne place cu parul coafat, cu dressingul intesat de piesele vestimentare de sezon, cu tenul impecabil si da, mai ales cu portofelul plin. Ce te faci insa cand esti pus fata in fata cu refinantarea, cat de doldora iti ramane portofelul dupa?

Caci da, traim in Romania si nu, nu numai ca ne ocupa tot timpul, dar ne ia toti banii. Iata de ce cautam ce e mai ieftin. Chiar si cand vine vorba de refinantare. Nu pentru ca am fi mai zgarciti decat scotienii, nici mai saraci decat somalezii. Ci pentru simplul fapt ca trebuie sa ne dramuim banutii in asa fel incat portofelul sa nu aiba serious damages.

Iata de ce refinantarea de la B.C.R. este cea mai avantajoasa, si din acest punct de vedere. In primul rand, sa vedem cum sta treaba cu comisionul de analiza a dosarului. Exista inca banci care solicita o taxa inainte de acordarea propriu – zisa a creditului. La BCR comisionul de analiza a dosarului pentru refinantare este ZERO.

Urmatorul pas este evaluarea imobilului (in cazul creditelor garantate cu ipoteca). La BCR, pentru un apartament, costul de evaluare este de 300 RON inclusiv TVA, dar pe perioada campaniei nu se percepe costul de evaluare pentru evaluarea creditelor refinantate. So, ZERO again. 🙂

Notarii, se stie, traiesc regeste. Sa vedem care sunt costurile notariale cu instituirea ipotecii in favoarea noii banci. La BCR costurile notariale sunt ZERO, fiind suportate de banca pe perioada campaniei.

Cam multi de zero in ecuatie, aproape ca suna ireal.   Costurile cu asigurarea (in cazul in care acesta este solicitata de banca si nu este inclusa in costul creditului). In functie de tipul creditului contractat, la BCR costul asigurarii imobilului este ZERO, asigurarea fiind oferita gratuit la valoarea creditului acordat in urma refinantarii

Cat despre costul adresei din partea institutiei bancare sau nonbancare de la care se refinanteaza, creditul va fi suportat de catre BCR pe perioada campaniei. Ieftin, sau ce?

Cu acest post particip la un concurs pentru blogeri organizat de Chinezu prin Blogal InitiativeRevista Biz, si BCR la care daca aveti blog va invit sa participati. Salut initiativa celor de la B.C.R. de a se apropia de mediul online, ei fiind primii „grei” de pe piata romaneasca ce au exploatat aceasta nisa. Sper din tot sufletul sa iasa ceva epocal!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: