Refinantarea de la B.C.R. aterizeaza in blogosfera. Cu dreptul


Va intrebati, poate, ce cauta mainile pictate de Da Vinci intr-un articol despre bani. Am ales imaginea tocmai pentru a spulbera mitul potrivit caruia, sa-ti faci refinantare inseamna sa te plimbi pe teren minat si sa va fac sa intelegeti ca sa-ti faci refinantare la B.C.R. inseamna, de fapt, sa-ti faci un mare bine.

Ca sa limpezim apele de la bun inceput, iata ce inseamna, de fapt, refinantarea:

Refinantarea unui credit presupune acordarea unui nou credit in conditiile curente de creditare in vederea achitarii datoriilor curente detinute de catre solicitantul refinantarii la alte banci sau instituţii financiare non-bancare. Astfel, refinantarea inseamna preluarea, in general de catre o alta institutie financiara decat cea care a acordat initial creditul (este posibila insa si refinantarea la aceeasi institutie financiara), in conditii mai avantajoase, a unuia sau mai multor credite deja existente.

 „Refinantare”, vai, ce cuvant urat si indelung trambitat pe la T.V.! Aceasta este, ca sa fim sinceri de la inceput, acceptiunea romanului de rand fata de produsul bancar in cauza. Mai mult, uniti in cuget si-n simtiri, clientii bancilor din Romania par sa-si spuna la unison acelasi lucru. Cand vine vorba despre credite si refinantari, “Las’ sa-si faca vecinu’ si p’orma sa-mi zica si mie cum i-a iesit”. E perceputa, fiind inca la un relativ inceput de drum, ca un risc. Iata de ce terenul „se cere” tatonat. Exact ceea ce incerc sa fac eu aici.

Cum nici eu, se-ntelege,  nu fac vreo exceptie din tagma suspiciosilor,  am ales sa va impartasesc si voua experienta unei prietene de-ale mele intr-ale refinantarii. Mai ales ca si mama m-a invatat ca daca ai/stii ceva, e de bun simt sa pui pe share. Mai ales ca ceea ce i s-a intamplat prietenei mi-a risipit toate suspiciunile.

Asaa. Vazand ea ca cele doua credite la doua banci diferite pe care si le-a luat, unul de nevoi personale, celalalt pentru locuinta, ii cam dadeau batai de cap si-i consumau o gramada de timp,  ce i-a chitit mintea? S-a echipat, frate. S-a inarmat cu stiva de pliante, a listat de pe site-urile bancilor cele mai bune oferte la refinantare, a pelat la ofiterii de credit. Oferta de la B.CR. i s-a parut cea mai avantajoasa. Drept urmare, a mers pe mana celor de la B.C.R.. Efectul? A ajuns sa plateasca mai putin cu 100 RON, plus ca beneficiaza de consultanta profesionale, gratuita.

Cu acest post particip la un concurs pentru blogeri organizat de Chinezu prin Blogal InitiativeRevista Biz, si BCR la care daca aveti blog va invit sa participati. Salut initiativa celor de la B.C.R. de a se apropia de mediul online, ei fiind primii „grei” de pe piata romaneasca ce su exploatat aceasta nisa. Sper din tot sufletul sa iasa ceva epocal!

 

Reclame

2 răspunsuri

  1. Nu prea sunt eu cu bancile, dar de voi avea vreodata curiozitatea sa apelelez la una, stiu la care ma voi duce ata:D

  2. Super post, imi place cum scrii! Iti tin pumnii pt. concurs.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: