Las’ sa scartaie, ca sa stim si noi


Uniti in cuget si-n simtiri, parintii de pe toate meridianele par sa-si spuna la unison acelasi lucru. Cand vine vorda despre parchet, „Las’ sa scartaie, ca sa stim si noi”. Cand vine-acasa aia mica, cat de mult i se impleticesc pasii sau, culmea nesimtirii, daca vine acasa insotita de vreun galigan.

Parintii mei, se-ntelege, nu fac exceptie. Acesta este si motivul pentru care nu si-au pus covor in hol nici in ziua de astazi. Ei sustineau ca se murdareste, dar eu stiam foarte bine care era adevarul. I-am lasat sa isi faca damblaua si n-am mai adus vorba de covor. A, daca mai exista dubii, parchetul din hol scartaie ingrozitor. Doar nu era de la Praktiker.

Asaa. Vazand eu ca nu pot iesi in oras pe setare silentios, ce mi-a chitit mintea? M-am echipat, frate. De fiecare data cand ieseam la ore neregulamentare in oras, imi luam cu mine si izoprenul. Era relativ usor de purtat, si am facut din el un accesoriu de agatat montaniarzii. Pe care, de altfel, ii ador.

Cand ajungeam acasa, deschideam usurel usa de la intrare, care si aia trebuia tratata cu blandete, ca altfel trosnea din toate incheieturile, si imi desfasuram la picioare izoprenul. Pacat ca nu m-ati vazut, paseam pe el ca o diva pe covorul rosu.

Cand treceam pe langa camera alor mei, mai aplecam o ureche la usa. Sforaitul invingator al tatei, atat.

Parchetul de la Praktiker este setat pe silentios. Daca as fi avut asa ceva, holul mi s-ar fi parut dintr-o data mult mai scurt.

Reclame

2 răspunsuri

  1. […] LOCUL I (Cumparaturi la Praktiker in valoare de 2000 RON): Chotronella pentru postul Las să scârţâie, ca să ştim şi noi. […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: